Thursday, October 30, 2008

Nageen (Ular Jadian)

Namaku Vaji. Biasanya orang memanggilku dengan nama Si Vaji. Sekarang aku dah jadi Boss. Semua orang takut padaku. Bukan sahaja orang, malah lembu juga takut padaku. Kalau gaduh tu, setakat 20 orang tu akan tapar dengan mudah sahaja.

Tapi tiada seorang pun tahu yang aku juga ada kelemahan. Seperti Superman yang takut dengan batu berwarna hijau, aku juga ada sesuatu yang aku takut akannya.

Hari itu, aku hendak pergi ke kedai gunting rambut. Bukan untuk menggunting rambut. Tapi untuk menggunting bulu dadaku. Sudah panjang. Sehinggakan ada orang memberikanku pisang ketika aku sedang bersiar-siar di Zoo Negara.

Konco-koncoku memberitahu ada sebuah kedai gunting rambut yang baru dibuka. Menarik kalau pergi ke sana ni. Boleh aku minta wang perlindungan sekali.

Aku melibaskan kain ke bahuku. Mengikat kain pelikatku di pinggang. Membuat gaya menghisap rokok seperti biasa dan melangkah ke kedai gunting rambut tersebut.

Sampai sahaja di hadapan kedai gunting rambut tersebut, aku terpegun. Aku ternampak sesuatu. Bola romaku meremang. Cuak. Kakiku tidak mampu untuk melangkah ke hadapan. Aku teringat peristiwa ketika aku kecil dahulu.


Flashback (mode gambar black & white dan dialih bahasa)

Ketika itu internet sedang hangat. Maka untuk tidak dikatakan buta IT, aku juga sakan bermain internet. Sedang leka aku meluncur, Tiba-tiba ada satu pop up keluar di skrin. Aku cuak. Aku berlari ke Amma nya.

"Amma! Porn tu ape ek?"

"Erk! Porn tu, cerita hantu ular. Nageen (ular jadian). Jangan tengok. Takut."

"Wah! Negeen? Tapi citer pasal apa amma?"

"Citernya pasal laki ni kena posses dengan Nageen. Dia pergi kacau bebudak perempuan. Nageen ni suka dengan perempuan. Dia akan membesar kalau nampak perempuan."

"La, tu je ke? Takde la seram pun. Nak nengok la."

"Hmm, lepas Nageen tu membesar, perempuan tu akan takut. Pastu dia cuba gigit Nageen tu. Tapi biasanya Nageen akan bertindak lagi ganas. Dia akan masuk ke dalam perempuan tu melalui tempat buang air. Perempuan tu akan menjerit-jerit macam kena histeria."

"Uik? Habis tu macammana nak bunuh Nageen?"

"Hmm, nanti Nageen tu akan pancutkan bisa dia kat perempuan tu. Biasanya di muka dan perempuan tu akan telan bisa dia. Pastu Nageen tu mati."

"Wah! Cam best je. Nak nengok juga la."

"Jangan! Nanti Nageen tu keluar, masuk ikut lubang dubur Vaji."

"Erk! Takmo-takmo. Takut!"

Semenjak itulah aku takut dengan perkataan tersebut dan tidak mampu untuk meneruskan langkahku ke kedai gunting rambut ini.


*sasha suruh aku wat mende ni... sile lihat blog beliau... pastu arini tema angker... so aku cube membuat citer angker berdasarkan gambar tersebut dengan pantas... arini bz sedikit... amacam? angker dok?

34 comments:

yoshz said...

aku pernah main treasure hunt kat sini. klue kedai ni, "sexy hair" ke sumthing like that lah. gambar gunting tu lain macam.

SASHA SHARIFUDDIN said...

definitely better than mine...hahah!

tapi jime..aku rasa kalau KAU yang sampai ke kedai gunting ni dah lama dah kau melompat...

lompat apa?

sila guna daya imaginasi sendiri!

:P

hajime said...

yoshz:
oh!
ek?
tu la pascal...
gambo gunting lain macam a...

sasha sharifuddin:
tu a...
penat aku pikior...
pasal nak kombinasikan dengan angker...
=op
lompat ape ek?
(naive+innocent)

rahimin idris said...

woi, aku tak suka gunting rambut dari sekolah lagi. selalu juga cikgu gunting rambut aku. kalau cikgu yg gunting tu perempuan n sexy aku rela!

Am said...

kenapa perlu sivaji?
sivaji adalah seorg yg sgt hebat!
ah!
ko racist!
ko tak COOOLLLL!
menci!

Hanim said...

erkkkk...no comment. hahahah

hajime said...

rahimin idris:
ah!
aku pun mau!

am:
finish...

hanim:
tu ade komen tu...

Qaseh.Darwisy said...

hahhaaa..gila punya stori..mula2 x paham..tapi lama2 aku paham jugak..ahahhaaaa....apedaa nama kedai..

~syorre~ said...

gua rasa pa..gua kena potong rambut kat situ la..supaya gua lebeh seksih..haha

yanhashim said...

aduh
sengal je
kenapa semua orang sengal hari ini.
hehe

darkk25 said...

wah introduction story mule2 tu mmg buat aku xsuspect langsung dengan gambar di bawah...terer sungguh mahaguru hajime mengarang ayat..amphun thuanku

SASHA SHARIFUDDIN said...

dem jime..
bile aku baca balik baru aku 'PAHAM' kisah nageen!hahahahah!

sorry aaa..seloww...

pandai anda 'incorporate' kisah+gambar unsur lain menjadi angker....

*double meaning kalah cite pi mai pi mai tang tu*

hajime said...

qaseh.darwisy:
samje?
syabbas!

~syorre~:
ah!
tidak perlu...
kau sudah seksi...
(dr kacamata wanita la)
=op

yanhashim:
sape sengal?
sape2?

darkk25:
(blushing2)

sasha sharifuddin:
pergh!
sello...
nak kate single...
dah jadik mak org...
ni betul2 naive+inocent drpd aku ni...
=op

Izzah Malik said...

a ah,gambar gunting ada lain sikit.
ceit,aku tengah exam ni!

Tny said...

Camner nih??
Memula citer ular.. pastu terus ke Porn Saloon.. huu.. huu..

Ishkk ular tu.. geli2 okey... muahahaha :D

Carol~lyzam said...

ahahaha...ayuh! mari kiter rakamkan movie bsempena skrip storyline ko nih! hakhak ;P

Che Sue said...

ah aku ingat yoshz je cemarkan minda aku..ko lagi hebat! gambo gunting treeesome ka tu? cuba perati..

missjaye said...

hahaha ko nye versi lagi lawak dari yoshz.aku sukaa..a good one!

kecik said...

sivaji..
eh jap.sivaji gunting bulu dada kat kdai tu?

hajime said...

izzah malik:
lain?
(naive+innocent)

tny:
erk?
geli2 best ek?
=op

carol~lyzam:
ayuh!
tp yg pasti xnak belakon ngan ko!
aku straight ok...

che sue:
erk!
mane ade...
yos lagi hebat!
sifu gue tu...
ah!
imaginasi anda mmg tinggi!

missjaye:
err...
yos lagi best...
omputih lagi...
aku x tere omputih!

kecik:
tak jadi gunting situ...
die takut...

padelkopak said...

baru gua perasan!!gambo gunting tu lain mcm saja...

*mmg ade betol ke porn saloon nih?*

hajime said...

padelkopak:
ada...
gi carik kat puchong!

SASHA SHARIFUDDIN said...

padelkopak,

kedai ni mmg wujud...saya telah mengambil gambarnya sendiri menggunakan ponsel.memandangkan saya ni buta IT..jadi saya tak reti nak super-impose...pi cari kat puchong..dekat2 IOI situ..

mrblind said...

hahahaa..ular tu masuk dalam dubur vaji..ayat paling x leh blah..

farah sr said...

aku mmg cepat tangkap bab2 double meaning nih..
hehehehe...

denanz said...

cam best jer saloon tu.
18SX ke?

ADEX KAWANBOXX said...

WAKAKAKAKAKAKAKAHHHHHH

HAMPEH SIAL...aku baca nama sivaji aku dah gelak guling2...baca sampai abis, hilang modal jiwang aku nak tulis blog..asyik duk GELAK jaa....citttt aku patut buat blog jiwang aku dulu sebelum baca lu punya blog....

mati stim otak aku..

PKP

hajime said...

sasha sharifuddin:
aah!
ko mmg bute it...
(salah main point)

mrblind:
ko mau?

farah sr:
double meaning?
ade double meaning ek?
=op

denanz:
tak sure la...
gi la try...

adex kawanboxx:
nanti aku wat citer jiwang lak ek!

Sarah Mokhtar said...

gile klako intro..pecah perut gelak..

hajime said...

sarah mokhtar:
ah!
jgn2!
nanti x dapat baby sorang lagi nanti...

orensangkuit said...

merepek tapi boleh laaa
huhuhu
sib baik letak porn kalau dia letak bogel salon kompem lagi pemes

hajime said...

orensngkuit:
merepek?
sile hayati betul2...
saye bukan merepek ikut suke...

Ezwin said...

saya x suka ular..ular jahat..suka patuk org..

hajime said...

ezwin:
tp kan...
ini ular...
u musti suka punye...
=op